Er vintertid = vinterdepression?

Vi har lige skifte til vintertid og dermed sat urene en time tilbage.
Morgenerne bliver lysere, og det bliver tidligere mørkt om eftermiddagen.

En ny undersøgelse viser at otte procent flere får depression i måneden efter skiftet til vintertid, hvilket kan tyde på at ikke
alle formår at udnytte de lysere morgener.

Manglen på sollys kan i visse tilfælde udløse en vinterdepression, hvor den ramte føler sig uoplagt, træt og irritabel.
Lys optages via celler i øjet, og lysoptagelsen har stor betydning for vores sundhed. Fra øjet sendes lyset videre ved hjælp af pinealkirtlen (Epifysis), som er en del af hypothalamus.
I hypothalamus ligger det biologiske ur, det vil sige, at det er herfra, og ved hjælp af det lys, der optages gennem øjet, at kroppens andre ure styres. Disse ure sørger for at signalstoffer og hormonstoffer udskilles i de korrekte mængder og på de korrekte tidspunkter af døgnet, hvilket har stor betydning for vores døgnrytme og generelle velvære.

Der er visse homøopatiske midler, der kan være gavnlige hvis du eller din kære, render ind i en vinterdepression.

Helioron
Helioron virker over leveren og styrker det indre lysstofskifte i den mørke tid den kan derfor anvendes mod vinterdepression. Midlet indeholder bl.a. quarz, cichorium og hypericum, som alle styrker optagelsen og fordelingen af lys i krop og sjæl.

JernVital H
JernVital H Indeholder både homøopatisk jern og kobber. Den sikrer et bedre optag af jern over tarmen, støtter de dynamiske jernprocesser i kroppen og sikrer en korrekt udskillelse af jern. Den er god at tage i vintermånederne, hvor mange føler sig trætte og modløse, er kuldskære og generelt mangler energi.

Cellesalt nr. 7, Magnesium phos. D12
Magnesium phos. kaldes for lysmetallet, fordi det er i stand til at optage solens lys og omdanne det til energi og godt humør i mennesket.
Magnesium er på samme måde vigtig for planters lysoptagelse, idet det indgår i fotosyntesen som en del af stoffet klorofyl. Klorofyl absorberer lys og er afgørende for planters evne til at
omdanne lyset til energi og på den måde få det fulde udbytte af den energi, der er i lyset. Derfor har Magnesium phos. D12 i reglen en god virkning på depressioner i den mørke, kolde tid.

Carbo betula D10
Carbo betula er birkekul,som virker gennemvarmende i nyre/binyresystemet.
Midlet kan anvendes sammen med Magnesium phos D12 og JernVital H. Kombinationen af de tre midler har i reglen en positiv virkning på vinter humøret.

Hjärnstam D6
Hjärnstam er homøopatisk hjernestamme fra ValaPharma. Det virker opbyggende og regenererende på hjernestammen, hvor der produceres serotonin, som er et særdeles vigtigt stof i hjernen.
De systemer i hjernen, der bruger serotonin, har indflydelse på bl.a. vores hukommelse, sindstilstand og sexlyst. Serotonin er et af kroppens lykkehormoner og er derfor gavnligt i forbindelse med depressioner.

Epifysis D6 og Hypothalamus D6
Organmidlerne Epifysis D6 og Hypotalamus D6 har en regenererende effekt på henholdsvis pinealkirtlen og
hypothalamus, og styrker dermed kroppens evne til at optage lys.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_get_unapproved_comment_author_email() in /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php:1397 Stack trace: #0 /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/wp-content/themes/catch-evolution-pro/single.php(28): comments_template('/comments.php', true) #1 /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/var/www/aktiv-...') #2 /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/aktiv-...') #3 /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/index.php(17): require('/var/www/aktiv-...') #4 {main} thrown in /var/www/aktiv-hypnose.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1397